logo FORD
4.3 (Based on 172 reviews) View available reviews
  • FOCUS ST

FOCUS ST

 

Noul Focus ST este o maşina de înaltă performanţă care, în acelaşi timp, transformă condusul de zi cu zi într-o adevărată plăcere. 

Noul FORD FOCUS ST

Echipat cu un motor EcoBoost de 2,0 litri, Focus ST oferă o putere impresionantă, perfect echilibrată de controlul precis al noului volan sport şi de sistemul de control avansat al cuplului motor. Astfel, beneficiezi de o aderenţă excepţională în timpul virajelor. În plus, sistemul de sonorizare motor ST special optimizat intensifică sunetul motorului în cabină, de fiecare dată când accelerezi puternic. 

Pe lângă interiorul sport, vei fi încântat şi de noul sistem Ford SYNC. Această tehnologie de ultimă generaţie îţi permite să controlezi sistemul audio şi telefonul mobil prin simple comenzi vocale. Poţi chiar să asculţi mesajele text în timp ce conduci. 

Focus ST este acum disponibil în varianta 5 uşi. Află mai multe despre experienţa condusului, nivelurile de performanţă şi eficienţă, dotările de siguranţă şi designul acestei maşini extraordinare.

Design remarcabil, dar rafinat

După o singură privire asupra noului Focus ST vei fi impresionat de aspectul său agresiv, puternic şi de garda la sol joasă. Designul interior cu influenţe sport este atât îndrăzneţ, cât şi distinctiv, iar împreună cu scaunele sport Recaro ergonomice alcătuiesc un aspect destinat exclusiv gamei ST. 

 
Panther Black
Colorado Red
Frozen White
Performance Blue
(Disponibila doar pentru Focus ST)
Tangerine Scream
(Disponibila doar pentru Focus ST)
Moondust Silver
   

Un mod mai sofisticat de exaltare

Datorită performanţelor tehnice foarte avansate, noul Focus ST îţi poate oferi emoţii şi adrenalină oricând simţi nevoia. Dar această maşină este pe cât de sportivă, pe atât de sofisticată. Tehnologia inovatoare cu care este chipată te menţine conectat cu lumea din exterior şi transformă condusul zilnic într-o experienţă rafinată şi confortabilă. Descoperă câteva dintre caracteristicile deosebite ale experienţei la volanul noului Focus ST. 

Bucură-te de sunetul unui motor cu adevărat performant

De pe scaunul şoferului, poţi să te bucuri din plin de sunetul antrenant al motorului Focus ST. Asta datorită sistemului de sonorizare motor ST, special optimizat pentru a amplifica sunetul motorului în interiorul cabinei atunci când accelerezi puternic. Nivelul sunetului este controlat, aşadar vei auzi un sunet de motor sport când calci      acceleraţia, dar te vei bucura de linişte în restul timpul.
 

Un nou sistem de direcţie pentru o poziţionare perfectă a mâinilor

Atunci când virezi în curbe mai strânse, noul sistem de direcţie „Short-arm” elimină nevoia de a-ţi încrucişa mâinile. Acest lucru se datorează faptului că, în momentul în care virezi cu mai mult de 10° faţă de centru, roţile maşinii se întorc în mod progresiv la un unghi mai mare. Poţi să menţii mâinile perfect poziţionate chiar şi în viraje „ac de păr”. Pentru a îmbunătăţi şi mai mult precizia direcţiei, a fost redus, de asemenea, numărul de întoarceri de la blocare la blocare, de la 2,5 până la doar 1,8. 

Indicatoare de bord suplimentare pentru monitorizarea performanţei motorului

Focus ST are o consolă cu trei indicatoare de bord adiţionale, în partea superioară a panoului de bord. Acestea îţi permit să monitorizezi motorul cu mai multă precizie, indicând propulsia turbo cu până la 1,8 Bar, temperatura, dar şi presiunea uleiului. 

Noul Ford SYNC. Tehnologie hands-free avansată

Cu ajutorul tehnologiei Ford SYNC cu comandă vocală, poţi controla muzica şi poţi efectua şi prelua apelurile recepţionate pe telefonul mobil, utilizând simple comenzi vocale. SYNC îţi poate citi tare, în boxele maşinii, chiar şi mesajele primite pe telefonul mobil. Ceea ce înseamnă că îţi vei concentra atenţia doar asupra condusului.

SYNC contribuie la redarea muzicii în flux, recunoaşte melodii şi creează liste de redare
Acest sistem avansat poate reda melodii de pe un dispozitiv USB sau în format MP3, sau chiar muzică în flux de pe un telefon mobil compatibil cu tehnologia Bluetooth. În plus, poate recunoaşte un cântec sau un artist difuzat la radio şi e capabil să creeze liste de redare cu melodii similare cu cea pe care o asculţi.
 
Adaugă noi funcţii SYNC de îndată ce sunt disponibile
Sistemul SYNC se poate actualiza oricând, de îndată ce apar îmbunătăţiri sau versiuni noi. De exemplu, în curând va fi disponibilă funcţia „Asistenţă de urgenţă”. În eventualitatea de nedorit în care că vei fi implicat într-un accident, această tehnologie este declanşată de airbaguri şi poate folosi telefonul tău mobil pentru a apela automat serviciile de urgenţă. Funcţia Asistenţă de urgenţă a primit premiul de „Cea mai bună inovaţie mobilă în domeniul auto sau utilităţi” în cadrul Premiilor Global Mobile, ediţia 2012.
Pilot automat avansat
Pilot automat cu sistem de ajustare a limitei de viteza (ACC)* îţi permite să selectezi şi să menţii viteza de deplasare. Ceea ce face sistemul ACC mai sigur este faptul că, ori de câte ori detectează un autovehicul în faţă, reduce în mod automat viteza maşinii, astfel încât să rămâi la o distanţă fixă şi sigură de autovehiculul din faţa ta. Odată ce drumul din faţa ta se eliberează, autovehiculul revine la viteza pe care ai selectat-o.

ACC este prevăzut şi cu sistemul de Avertizare Frontală**, un sistem de monitorizare avansat şi premiat, care te avertizează dacă te apropii prea mult de vehiculele din faţă. 
*Disponibil doar pe anumite clase de maşini. 
**Unde legea permite. Atenţie, sistemul ACC nu va preveni coliziunile cu obiectele staţionare.
Niciun indicator rutier nu mai trece neobservat
Tehnologia inovatoare de recunoaştere a indicatoarelor rutiere identifică semnele de circulaţie şi le afişează pe panoul de bord. Acestea se aprind intermitent atunci când depăşeşti limita de viteză, ajutându-te astfel să conduci legal şi în siguranţă.(Disponibil in functie de piata)

 

Performanţă pură la comandă

Focus ST este recunoscut pentru puterea şi agilitatea sa şi pentru plăcerea pură a condusului. Iar acest ultim model duce experienţa la niveluri cu totul noi. Un motor nou EcoBoost oferă putere extraordinară, un consum de combustibil excepţional de 7,2 l/100 km şi emisii de CO2 de doar 169 g/km. Pe deasupra, o serie de tehnologii optimizează direcţia, aderenţa şi frânarea. Află mai jos mai multe despre performanţele tehnice ale noului Focus ST.
Manevrabilitate îmbunătăţită printr-o optimizare specială a suspensiilor
Atât suspensiile din faţă cât şi cele din spate ale noului Focus ST au fost întărite, oferind agilitate uimitoare şi aderenţă mai bună în viraje. Manevrabilitatea a fost îmbunătăţită, fiind mai precisă, însă nu în detrimentul confortului. Aşadar, te vei bucura de o experienţă de condus distractivă şi antrenantă, dar vei deţine permanent controlul complet asupra maşinii.
Manevrabilitate îmbunătăţită printr-o optimizare specială a suspensiilor
Atât suspensiile din faţă cât şi cele din spate ale noului Focus ST au fost întărite, oferind agilitate uimitoare şi aderenţă mai bună în viraje. Manevrabilitatea a fost îmbunătăţită, fiind mai precisă, însă nu în detrimentul confortului. Aşadar, te vei bucura de o experienţă de condus distractivă şi antrenantă, dar vei deţine permanent controlul complet asupra maşinii.
Menţinerea controlului în viraje
În momentul în care derapezi cu maşină într-o curbă, cu pedala de acceleraţie apăsată la maxim, sistemul suplimentar de asistenta a directiei la accelerare anulează orice tragere a volanului la viteză mare, sau orice trepidaţie cauzată de suprafeţe de drum denivelat. Rezultatul? Vei deţine în permanenţă controlul complet asupra maşinii.
Discuri de frâne mai mari pentru reducerea distanţelor de frânare
La 320mm, discurile de frână faţă ale noului Focus ST sunt considerabil mai mari decât cele ale modelului anterior, reducând distanţa de frânare şi minimalizând pierderea performanţei de frânare. De asemenea, sunt special optimizate pentru o reacţie mai rapidă. Etrierele faţă mai mari şi mai rigide sunt disponibile în varianta de culoare roşie pentru un aspect mai sport (opţional). Frânele cu discuri spate au, de asemenea, o dimensiune considerabilă de 271mm.
Putere impresionantă de la un motor construit pentru curse
Un motor EcoBoost de 2 litri, foarte uşor, din aluminiu, propulsează noul Focus ST la 100 km/h într-un timp impresionant de 6,5 secunde. Motorul foloseşte injecţia directă şi un turbocompresor pentru a produce o putere şi un cuplu extraordinare de 250CP şi respectiv 360Nm, cu o eficienţă uimitoare. Motorul este ultra-sensibil la comenzi, astfel că te poţi bucura imediat de puterea sa şi de accelerarea rapidă de la o viteză la alta. În plus, puterea impresionantă a motorului iti sta mereu la dispozitie: poţi folosi cuplul maxim de la doar 1.750 rpm.
Aerodinamică îmbunătăţită cu Active Grille Shutter
Cu ajutorul Sistemului Active Grille Shutter, orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei rămân deschise pentru a răci motorul, atunci când te deplasezi la viteză redusă. Însă, atunci când măreşti viteza, acestea se închid automat, îmbunătăţind aerodinamica şi, prin urmare, reducând consumul de combustibil cu până la 0,8%, conform noilor cicluri de măsurare NEDC (New European Driving Cycle).

Tehnologie premiată

Este esenţial ca o maşină atât de puternică precum noul Focus ST să fie echipată cu cele mai noi tehnologii de siguranţă şi de asistare a şoferului. Anumite caracteristici au fost preluate de la noul Focus, care, recent, a devenit prima maşină câştigătoare a patru premii prestigioase Euro NCAP Advanced, pentru tehnologia Active City Stop, Sistem de avertizare si asistenta la pastrarea benzii de circulatie, Sistemul de Avertizare a Şoferului şi Sistemul de Avertizare Frontală (parte a pilotului automat cu sistem de ajustare a limitei de viteza).
ESC cu trei moduri de funcţionare, în caz de nevoie
Când este complet activat, Controlul Electronic al Stabilităţii (ESC) monitorizează constant deplasarea autovehiculului. Acesta detectează orice deviere de la traiectoria aleasă. Astfel, în cazul în care autovehiculul începe să patineze, sistemul corectează automat poziţia pe drum a autovehiculului, ajutându-te să menţii controlul asupra maşinii.La Focus ST, mai beneficiezi de alte două opţiuni. În primul rând, poţi selecta Modul Sport - o formă redusă a sistemului ESC, creată pentru a permite şoferilor de performanţă şi experimentaţi să derapeze controlat cu maşina în timpul virajelor pe pistele de curse. În al doilea rând, poţi alege să opreşti complet sistemul ESC - doar pentru şoferii profesionişti.
Două sisteme avansate create pentru siguranţa ta
Mai întâi, în cazul în care începi să părăseşti banda de deplasare, Sistemul de avertizare si asistenta la pastrarea benzii de circulatie, te alertează prin vibraţiile de la nivelul volanului şi prin afişarea unui avertisment vizual pe ecranul sistemului de informare a şoferului. (Poţi seta vibraţiile la unul dintre cele trei niveluri de sensibilitate). Iar apoi, dacă reacţionezi mai greu sau deloc, Sistemul de avertizare si asistenta la pastrarea benzii de circulatie, te va ajuta să revii pe banda corectă în deplină siguranţă.
Sistemul de avertizare a şoferului atunci când eşti obosit
Sistemul de Avertizare a Şoferului îţi monitorizează constant stilul de condus şi detectează orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă începi să oboseşti, pe afişaj va apărea un semnal vizual de avertizare, care-ţi va sugera să iei o pauză.

 
Fază lungă automată. Te ajută să vezi fără a-i orbi pe ceilalţi
O funcţie de nepreţuit pentru deplasările pe timp de noapte, Faza Lungă Automată trece temporar pe fază scurtă când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Ulterior, aceasta revine automat la faza lungă, asigurându-ţi maximul de vizibilitate.
Maşina poate să frâneze în locul tău pentru a evita coliziunile la viteze reduse
Tehnologia inovatoare Active City Stop te ajută să eviţi impacturile în trafic lent sau la viteze sub 30 km/h. Dacă senzorii sistemului detectează că autovehiculul din faţă s-a oprit brusc, iar tu nu reacţionezi, va acţiona automat frânele în locul tău.
Spaţiu limitat de parcare? Lasă autovehiculul să parcheze pentru tine
Sistemul de Asistenţă Activă la Parcare te ajută să parchezi în spaţii cu doar 20% mai lungi decât autovehiculul. Apeşi, pur şi simplu, un buton iar senzorii acestui sistem inovator vor identifica un spaţiu destul de mare atunci când treci pe lângă el. Apoi, tehnologia ghidează autovehiculul, în vreme ce tu trebuie să acţionezi doar acceleraţia, schimbătorul de viteze şi frâna. O caracteristică inteligentă, care, cu siguranţă, va impresiona.
Tehnologie care îţi indică autovehiculele aflate în unghiul mort
Sistemul de monitorizare a unghiului mort utilizează senzori radar pentru a identifica autovehiculele care se pot afla în unghiul mort, pe fiecare parte a autovehiculului tău. Apoi te avertizează printr-un led portocaliu, care se aprinde în oglinzile laterale.

Share

Te asteptăm în noua locaţie
Ford Tiriac Auto!

Șoseaua București-Ploiești nr. 42-44

Noul Sediu Țiriac Auto